preloder
Discount Bank – Punta del Este

In order to change the branch of Roosevelt Avenue in Punta del Este, Discount Bank implemented a private architectural contest for proposals to construct a building that would communicate the characteristics of robustness, transparency and high technicality of the Bank.

As a result of this contest, conceived a building that is implanted at the site chosen and saves the existing steep slope areas taking advantage of it to separate public-private Bank where the upper level accessible from Roosevelt Avenue contains the customer service area and the lower level resolves security restricted areas.

A transparent glass box with different shades of green acts as arranger and emblem, communicating the presence of the institution in an environment with heavy pollution of signage. The project includes installation of clean energy generation (photovoltaic panels) and a comprehensive lighting system based on low-power LEDs.


Finished
2013
Punta del Este, Montevideo
600 m2